Вадада Лео Смит и Хариет Тубман на втората вечер Скопје џез фестивал 2018


Вадада Лео Смит ја отвори втората вечер на Скопскиот џез фестивал со својот нов албум “Reflections and Meditations on Monk”.Премиерна концертна изведба на Вадада Лео Смит на неговата рефлексија на работата и музиката на џез легендата Теланиус Монк. Вадада пренесе порака дека човештвото треба да се стреми кон тоа да посакува помалку и помалку, не како што е денес кога сите сакаат повеќе и повеќе а не им е потребно. После неговата изведба настапија Хариет Тубман музички колектив оформен насловен по храбрата афро-американска робинка кој го жртвувала својот живот борејќи се за слобода. Вечерта ја затвори њујоршкиот гитарист Трстон Мур.

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Thurston Moore @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith playing with Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith playing with Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith playing with Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Harriet Tubman @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018

Wadada Leo Smith @ Skopje Jazz Festival 2018


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.