Влатко Стефановски и Теодосиј Спасов го отворија Скопскиот џез фестивал 2020


Светски познатите балкански музичари Влатко Стефановски и Теодосиј Спасов го отворија овогодинешното издание на Скопскиот џез фестивал кое се одржува во услови на пандемија. Иако тие во различни состави имаат веќе настапено на Скопскиот џез фестивал овојпат за прв пат настапија како дуо. После нив следуваа шпанците Хуан Гомез „Чикуело“ и Марко Мезкида.


Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Vlatko Stefanovski & Theodosii Spassov @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020

Chicuelo & Marco Mezquida @ Skopje Jazz Festival 2020


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.