Archives

Јупитер Боконџи: Дон Кихот од гетото


Пред четири години имав можност за прв пат да се запознаам со Jupiter&Okwess од Конго кои настапија на ОФФест 2014. Без никакви очекувања после нивниот концерт ми станаа една од омилените музички групи. После четири години повторно можев да уживам во хипнотичната силина и динамиката со која овој бенд настапува.