Tag Archives: Skopje Jazz Festival


Craig Taborn Quartet и Paal Nilssen-Love Large Unit за крај на Скопскиот џез фестивал


За крај на триесет и шестото издание на Скопскиот џез фестивал настапија американскиот пијанист Craig Taborn со неговиот квартет и Paal Nilssen-Love Large Unit од Норвешка.

Винициус Кантуариа и триото на Марчин Василевски настапија на втората вечер од Скопскиот џез фестивал


Втората вечер на Скопскиот џез фестивал ја отвори Vinicius Cantuaria изведуавјќи ги вечните хитови како Girl from Ipanema и Corcovado на популарниот бразилски композитор Tom Jobim.

Бојан З и Џулиан Лаж Трио го отворија Скопскиот џез фестивал


Францускиот џез пијанист Војан З кој е по потекло од Србија и триото од Њујорк на Џулиан Лаж настапија на првата вечер од овогодинешното издание на Скопскиот џез фестивал.