Tag Archives: Photos


Сантрофи од Гана за крај на 21-то издание на ОФФест 2022


Енергичниот млад деветчлен бенд Сантрофи од Гана го затвори 21-то издание на музичкиот фестивал ОФФест. Групата Santrofi, формиранa од басистот и продуцент Емануел Офори е длабоко инспирирана од highlife музиката на Гана во сите нејзини облици. Влијанијата се движат од возбудливиот, динамичен, гитарски, денс-ориентиран highlife од 70-тите, преку различните етно форми на highlife фанкот, па сè до полиритмичните битови и мелодии на популарниот afrobeat.

Santrofi @ OFFest 2022

Марија Мацота од Италија како вовед во последната вечер од ОФФест 2022


Марија Мацота ги донесе звуците Јужна Италија за старт на последната вечер на 21-то издание на ОФФест. Таа е една од најзначјаните појави на музичката сцена во регионот Апулија во Италија. Марија Мацота ја освои публиката на ОФФест со нејзината искрена итерпретација полна со емоции и дарбата за раскажување преку музика. На настапот ја придружуваше Антонино Де Лука на хармоника.

Maria Mazzotta @ OFFest 2022

Колумбиските тропски велемајстори Лос Пиранас на третата вечер на ОФФест


Инструментална супергрупа од Колумбија Лос Пиранас во која учествуваат три музички визионери од Богота: Еблис Алварез, Марио Галеано  и Педро Охеда ги обединува  експерименталните можности на ритмите и звуците од Јужна Америка (кумбија, чампета, тропикалија, салса и други) со авант психо-рокот, даб минимализмот и „бодликавиот“ џез.

Los Piranas @ OFFest 2022

The Rediscovered Photos :: Frida Kahlo


During my visit to Rome I had the rare opportunity to see Frida Kahlo photo archive containing private photos, photos from anonymous photographer and photos from the archive of Nickolas Muray, a Hungarian born American portrait photographer, who had love affair with the most famous Mexican female artist.