Словенечкото инструментално трио Širom на Оффест 2021


Širom се опишуваат себеси како „словенечки акустичен фолк авангарден експериментален бенд“ или, ако сакате, „имагинарен фолк“. Овие два описа би можеле да сигнализираат дали Širom прави или не музика која би те заинтересирала да ја слушаш.

Можеби овие описи, ненамерно наредени такви какви што се, создаваат чувство на сомнеж кај типот на слушател што го бара Širom. Можеби вие, читајќи ги овие описи, сте го нашле она што го барате: музика што не може да ја содржи јазикот што вообичаено го користиме за да ја поврземе уметноста во категории.

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

Širom at Offest 2021

 


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.