Pulverize the Sound и Supersonic за крај на Скопскиот џез фестивал


Последната вечер на 35-то изадание на Скопскиот џез фестивал ја отворија Pulverize the Sound, предводени од Peter Evans еден од најдобрите џез трубачи во светот монемтално. Вечерта продолжи со најверојатно најдобриот концерт на овогодинешното издание на Скопскиот џез фестивал. Supersonic кои изведуваа музика на Sun Ra предводени од харизматичниот Тhomas de Pourquery со својот енергетичен настап лесно ја освоија македонската публика.

 Pulverize the Sound

Pulverize the SoundPulverize the SoundPulverize the Sound Pulverize the Sound Pulverize the Sound Pulverize the Sound Pulverize the Sound Pulverize the Sound Pulverize the Sound

 SupersonicSupersonicSupersonicSupersonic Supersonic Supersonic Supersonic Supersonic Supersonic Supersonic Supersonic Supersonic


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.