Финското трио Мопо стана инстант омилен бенд на публиката


После интензивната вечер од три концерти во МОБ на ред беше полноќниот концерт на Скопскиот џез фестивал каде настапија Мопо.
Финското трио Мопо, составено од саксофон, бас гитара и тапани инстантно ја овои публиката во МКЦ.  Тие се движеа брзо низ својата фузија на панк и џез брзо преминувајќи од танцувачки мелодии до најсурови врисоци со што предизвикаа ослободување на огромна енергија од страна на публиката. Мене ми станаа инстант омилен бенд.

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018

Mopo @ Skopje Jazz Festival 2018


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.