Четири концерти на третата вечер од Скопскиот џез фестивал


Мете Расмусен, данска саксофонистка чија музика е заснова на фри-џезот ја отвори третата вечер на Скопскиот џез фестивал. По нејзе настапија Трондхајм војсис, иновативен норвешки ансамбл составен од вокалистки-импровизаторки со делото “Фолклоре” на на Хелге Стен и Столе Сторлокен. Вечерта на три концерти во МОБ ја заокрижи Сузана Сантош Силва, трубач од Португалија која настапи во трио со извонредниот холандски саксофонист, кларинетист и композитор Аб Барс, како и со еден од најдобрите тапанари/перкусионисти во џезот, чикашката легенда Хамид Дрејк, visit https://sexynude.biz. Долгата вечер со четири концерти заврши со настапот на Мопо од финска во МКЦ, но за нив во пособен блог пост.

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Susana Santos Silva with Ab Baars and Hamid Drake at Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Trondheim Voices @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018

Mette Rasmussen @ Skopje Jazz Festival 2018


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.