Смелиот фадо проект Lina_Raül Refree го отвори 20-то издание на Оффест


Има нешто задоволувачки смело во Lina_Raül Refree, деби албумот на португалската пејачка Лина и шпанскиот продуцент и гитарист Раул Рефри.

Да се направи нешто поинаку со фадото е доволно храбро со оглед на културниот статус на жанрот во татковината на Лина. За да го стори тоа, го регрутира Рефри, продуцент и гитарист од Барселона и новодојденец во фадо, за да ги обработи песните поврзани со Амалија Родригес, пејачка која е толку голема икона што португалската влада прогласила тридневна жалост кога таа починала во октомври 1999 година.

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021

Lina_Raul Refree at OFFest 2021


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.