Fighting Windmills на втората вечер од Оффест 2018


Втората вечер на ОФФест 2018 започна со македонскиот бенд Fighting Windmills. Искрено бендот не го познавав од претходно ниту пак ако завршев на концертот без да знам дека доаѓа од Македонија ќе претпоставев дека е македонски бенд. Претставени како група која практикува експериментален џез и пост-рок морам да кажам дека нивната музика некако беше потемна, потешка и попрогресивна.

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018

Fighting Windmills @ OFFest 2018


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.