Двајца легендарни гитаристи на првата вечер на Скопје џез фестивал


Триесет и осмото издание на Скопскиот џез фестивал го отворија двајца легендарни гитаристи. Дејвид Торн од Соединетите американски држави настапи прв а по него англискиот гитарист, композитор, иноватор и импровизатор Фред Фрит.

David Torn at Skopje Jazz Festival

David Torn at Skopje Jazz Festival

David Torn at Skopje Jazz Festival

David Torn at Skopje Jazz Festival

David Torn at Skopje Jazz Festival

David Torn at Skopje Jazz Festival

David Torn at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival

Fred Frith Trio at Skopje Jazz Festival


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.