Бојан З и Џулиан Лаж Трио го отворија Скопскиот џез фестивал


Францускиот џез пијанист Војан З кој е по потекло од Србија и триото од Њујорк на Џулиан Лаж настапија на првата вечер од овогодинешното издание на Скопскиот џез фестивал.

Говорејќи на српски јазик Бојан З воспостави добра комуникација со публиката, а преку користењето на балканските музички елементи во неговите композиции целосно ја внесе публиката во неговото музицирање на сцената. Џулиан Лаж триото ја имаше својата европска премиера на новиот албум токму во Скопје, затоа што нивната турнеа во Европа е закажана за во Ноември.

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Julian Lage Trio

Bojan Z

Bojan Z

Bojan Z

Bojan Z

Bojan Z


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.