Камерунскиот пејач Blick Bassy го затвори 20-тото издание на Оффест


Со својот прогонувачки, исполнет со душа глас, Блик Баси е еден од најинвентивните и најпрепознатливите кантавтори во Африка. Роден во Камерун, Западна Африка, работел во Бразил, а сега е живее Франција тој на 20-тото издание на Оффест се претстави со својот албум 1958. Албум каде Блик Баси се нурнува во историјата на својата татковина, Камерун и нејзиниот заборавен водач на отпорот Рубен Ум Ниобе, кој бил убиен од француските војници во 1958 година, само неколку години пред независноста.

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021

Blick Bassy at Offest 2021


Leave a comment


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.